DNS

Dynamisk Neuromuskulær Stabilisering

Hvad er Dynamisk Neuromuskulær Stabilisering?

Ved at se på den udvikling, som et normalt spædbarn gennemgår, fra det ligger hjælpeløs til det kan gå, kan man se et tydeligt mønster i den motoriske (bevægelsesmæssige) udvikling. Dette mønster for motorisk udvikling er genetisk bestemt og følger et helt forudseeligt mønster. Når vi fødes er vores hjerne umoden. I takt med at hjernen udvikler sig, kan barnet nogle bestemte ting til en bestemt alder.

Den motoriske udvikling opbygges af delprogrammer der sættes sammen til mere og mere komplekse bevægelser. De motoriske delprogrammer kan udvikle sig med forskellig kvalitet, d.v.s. at nogle gange bliver muskelbalancen ikke optimal.Disse delprogrammer er altså ikke resultat af indlæring hos barnet, men et resultat af modningen af det centrale nervesystem. Kort sagt er denne viden en slags brugsanvisning til hvordan vi skal bruge bevægeapparatet.

Når vi bevæger os omkring som voksne, benytter vi disse grundlæggende bevægemønstre til at sammensætte komplicerede bevægelser.

Kendskabet til disse delprogrammer, og vurderingen af deres kvalitet, bruger vi som kiropraktorer til at analysere os frem til den grundlæggende smerteårsag. Når der opstår smerter i bevægeapparatet, er det ofte fordi vi ikke bruger kroppen rigtigt, og behandling bør derfor ikke kun være at afhjælpe den akutte smerte, men også at rette de forkerte bevægemønstre der belaster området med smerter. For at få en varig bedring er det ofte nødvendigt at lave øvelser, hvor de rigtige bevægemønstre indøves. 

Kontakt os på telefon 75 93 28 30 for at høre mere eller klik her for bestille en tid.

Sundia Kiropraktik

Fredericia Sundhedshus

Dronningensgade 97, Bygn. C, 4. sal

7000 Fredericia

CVR: 27772005

Åbningstider

Mandag: 08.00 – 17.00

Tirsdag: 08.00 – 17.00

Onsdag: 08.00 – 14.00

Torsdag: 08.00 – 17.00

Fredag: 08.00 – 15.00

Ved manglende rettidig afbud vil der blive beregnet et udeblivelsesgebyr på 241 kr.