Hold i nakken?

Hold i nakken kan vi komme til livs

Ved nakkesmerter har nogle kun ondt lokalt i nakken, mens andre kan opleve udstrålende smerter f.eks. hovedpine, under skulderbladet, skuldersmerter eller ned i armen. Smerterne beskrives ofte som murrende, trykkende, brændende eller jagende. Nakkesmerter ledsages for det meste af stivhed og smerter ved bevægelse og belastning.

Hold i nakken – facet syndrom

Akut opståede nakkesmerter er oftest det, man kalder ”hold i nakken” eller et ”facet syndrom”. Der er tale om mekaniske nakkesmerter. Hold i nakken kan optræde som smerter eller som en spænding i nakken, der gør, at det er svært at bevæge hovedet og kan udløses af en pludselig eller uvant bevægelse. Smerterne kan stråle op i baghovedet og give hovedpine. En anden udløsende faktor ved hold i nakken kan være længere tids ophold foran computeren eller fjernsynet, hvor man kan have en tendens til at ”hænge” med hovedet, og derfor statisk belaste nakkemusklerne uhensigtsmæssigt over tid. Smerterne og muskelspændingerne vil efter al sandsynlighed aftage inden for de næste dage. Sker det ikke, anbefaler vi en undersøgelse.

Diskusprolaps i nakken

​Et hold i nakken kan også være tegn på en diskusprolaps som er en udposning af én af bruskskiverne i nakken.​

En udposning af én af bruskskiverne kan udover akutte nakkesmerter forårsage smerter til skulderbladet og/eller ud i armen. Det er en god idé at få undersøgt symptomerne hurtigt.

Førstehjælp ved hold i nakken

For at afhjælpe smerterne kan du selv begynde med isbeha​ndling. Lig med ispose med god kontakt til den del af nakken der gør ondt, således at kulden kan gå i dybden og have effekt.

Efterfølgende skal du sørge for at musklerne ikke bliver overfladisk afkølet. Derfor er det en god ide med et tørklæde om nakken.

Sundia Kiropraktik

Fredericia Sundhedshus

Dronningensgade 97, Bygn. C, 4. sal

7000 Fredericia

CVR: 27772005

Åbningstider

Mandag: 08.00 – 17.00

Tirsdag: 08.00 – 17.00

Onsdag: 08.00 – 14.00

Torsdag: 08.00 – 17.00

Fredag: 08.00 – 15.00

Ved manglende rettidig afbud vil der blive beregnet et udeblivelsesgebyr på 241 kr.