Hold i ryggen?

Brystryggen

Brystryggen er området mellem skulderpartiet og underkanten af de nederste ribben. Denne del af ryggen er mindre bevægelig på grund af vedhæftningen af ribben.

Sådan løser vi hold i ryggen

Ved smerter i brystryggen er det vigtigt at få afdækket om det er et mekanisk problem, og få udelukket at det ikke er et problem fra et indre organ der giver smerter i området omkring brystryggen. Et mekanisk problem kaldes også for facetledssyndrom. Smerterne kan være skarpe, stikkende i ryggen, i siden eller foran på brystet og kan opleves som en knugende fornemmelse i brystet. Der kan være vejrtrækningsbesvær, idet ribbensbevægelser udløser smertejag. Smerterne starter ofte uden varsel ved ”forkert” bevægelse og forekommer i normale rygge og i alle aldersgrupper, også hos børn. Smerter fra den øverste del brystryggen kan opleves som et trykken for brystet og når dette sker i venstre side, kan det ligne symptomer på hjerteproblem, og der henvises via egen læge til undersøgelse for blodprop i hjertet. 

Førstehjælp mod hold i ryggen

For at afhjælpe smerterne kan du selv begynde med isbehandling. Lig med ispose under den del af brystryggen der gør ondt med en god kontakt, således at kulden kan gå i dybden og have effekt. Sørg for at holde dig i gang så meget som muligt.

Sundia Kiropraktik

Fredericia Sundhedshus

Dronningensgade 97, Bygn. C, 4. sal

7000 Fredericia

CVR: 27772005

Åbningstider

Mandag: 08.00 – 17.00

Tirsdag: 08.00 – 17.00

Onsdag: 08.00 – 14.00

Torsdag: 08.00 – 17.00

Fredag: 08.00 – 15.00

Ved manglende rettidig afbud vil der blive beregnet et udeblivelsesgebyr på 241 kr.