Ofte stillede spørgsmål

Hvordan virker kiropraktik? ​Behandlingen hos kiropraktoren har til formål at normalisere leddenes og musklernes funktionsevne samt lindre eller fjerne smerte. Dårlig funktion af kroppens led og muskler kan på mange måder påvirke patienten udover stivhed eller smerte i ryg og nakke. Man kan lide af f.eks. spændingshovedpine, iskias eller brystsmerter. Disse fænomener skyldes at patientens nervesystem bliver påvirket. Kiropraktisk behandling kan lokalisere områder i kroppen hvor problemerne opstår og hjælpe med at normalisere ledbevægelse og muskelspænding så smerterne lindres.

Når kiropraktoren med hænderne tager et led et lille stykke længere, end man er i stand til ved egen hjælp overkommes det vakuum, som er i de fleste led i kroppen, og der dannes små bobler af forskellige gasarter i ledvæsken. Denne behandling ledsages af et hørbart “knæk”. Lyden skyldes altså ikke, at knoglerne skurrer mod hinanden eller at noget rives over, men der imod noget så udramatisk som luftbobler.

​Nogle patienter har kun behov for kiropraktisk behandling for at lindre episoder med rygproblemer. Andre inkluderer kiropraktik som en del af en kontinuerlig vedligeholdelse af ryggens velbefindende.

​​Det er mere sandsynligt, at irritation i et led eller muskel kan påvirke de omkringliggende nerver ved let pres på grund af et let ledskred eller lokal hævelse.

​Nogle patienter får umiddelbar lindring af deres smerte. Andre opdager, at det kan tage uger til måneder. Mange faktorer påvirker helingsprocessen.

​​En Diskus, også kaldet bruskskive, kan ikke “smutte ud” da den hæfter fast på ryghvirvlerne.

Bruskskiven består af tusindvis af små bruskfibre, som kan blive slidte (degenerere) eller revne så der opstår lokal hævelse. Bruskskiven kan pose ud, revne (herniere), miste sit vandindhold og blive tyndere og derved irritere det omkringliggende væv.

Sundia Kiropraktik

Fredericia Sundhedshus

Dronningensgade 97, Bygn. C, 4. sal

7000 Fredericia

CVR: 27772005

Åbningstider

Mandag: 08.00 – 17.00

Tirsdag: 08.00 – 17.00

Onsdag: 08.00 – 14.00

Torsdag: 08.00 – 17.00

Fredag: 08.00 – 15.00

Ved manglende rettidig afbud vil der blive beregnet et udeblivelsesgebyr på 241 kr.